Saç dökülmesi tedavisi
Yetişkin bir bireyde yaklaşık olarak 100.000 ila 200.000 adet saç bulunmaktadır. Her gün 150 tel saçın dökülmesi gayet normaldir. Normal bir süreç içinde dökülen her telin yerine yeniden saç çıkmaktadır. Saç dökülmeleri genellikle erkek bireylerde daha yüksek oranda görülmektedir. Aşırı dökülmeler geçici veya kalıcı olabilir. Uzun süre dökülmeler devam ediyorsa, uzman bir dermatoloji doktorundan yardım almak daha iyi olacaktır.
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç dökülmesinin birden çok nedeni olabilir,
-Kişinin stres yapması sonucu meydana gelen etkenler,
-Bazı ilaçların yan etkisi ile ortaya çıkan dökülmeler,
-Travmaya bağlı saç dökülmeleri (kişinin saçına uyguladığı şiddet tarzı dökülmeler),
-Saç derisinde çıkan mantarlar,
-Genetik durumlar,
Ayırca anemi, diyabet, lupus eritomotozus, saçkıran hastalığı, cilt kanseri, sifiliz gibi hastalıklarında habercisi olabilir.
En çok kullanılan saç dökülme tedavi yöntemlerinden birisi ise saç ekimidir. Bunun yanında ilaç tedavisi, mezotarapi ve PRP yöntemleride kullanılmaktadır.
İlaç Tedavisi
Saç dökülmesini önlemek amacıyla FDA onaylı ilaçlar uzman dermatologlar tarafından verilebilmektedir. Hafif ve orta derecelerde dökülmelere maruz kalmış bireylerin tedavisinde kullanılan bu ilaçlar yararlı olabilir.
Saç Dökülmesi Tedavisinde PRP
Senede bir defa uygulanan bir yöntemdir. Hastadan bir çay bardağı kadar kan alınır. Alınan kan santrifüj edilir ve problemli yere uygulanır. Kıl folikülleri canlı ise işe yarayan bir yöntemdir. Bu yöntem saç kıllarının çıkıp kalınlaşmasını sağlamaktadır.
Saç Dökülmesi Tedavisinde Mezoterapi
Saç mezoterapisi saç için gerekli olan vitamin ve minerallerin mikro iğneler aracılığıyla saç derisine enjekte edilmesi yöntemidir.1 cm aralıklarla enjekte edilmektedir daha sonra saç derisine masaj yapılmaktadır.
Saç Dökülmesi Tedavisinde Saç Ekimi
FUT Ve FUE saç ekiminde kullanılan tekniklerdendir. Saçın büyümesine uygun dikilebildiği için doğal bir şekilde uzamaktadır. Bu da doğal bir görünüş sağlar