Cilt Gençleştirme
Yaşlanma, en çok kendini deride belli etmektedir. Çok fazla güneşe maruz kalma, doğal beslenememe, yaşam tarzı değişiklikleri, sigara, alkol gibi dış etmenlerden dolayı bu süreç hızlanabilir.
Son yıllarda uygulanan yenilikçi teknikler, lazer, medikal kremler gibi birçok yöntemle başarılı şekilde cilt gençleştirme yöntemleri ile istenilen sonuçlar elde edilebilir.
Çok çeşitli yöntemler olmakla beraber bu yöntemlerden hangisinin uygulanacağı tamamen hastanın isteği ve beklentisine ek olarakta yaşı ve sağlığına bağlıdır.
Cilt Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?
Cilt gençleştirme tedavilerini "kozmetik bakım ürünleri" ve "medikal estetik"olarak ayırmak mümkündür.
-Botoks:
En yaygın şekilde kullanılan medikal estetik yöntemlerinden biri olan botoks, aynı zamanda güvenli bir yöntemdir. Cilt gençleştirme tedavisinde uzun yıllardır kullanıldığından dolayı tercih sebebidir. Hastanın isteği doğrultusunda gerçekleşen botoks mimiklere ve doğal görünüme zarar vermeden yapılmaktadır. Botoks, kaş bölgesinde oluşan bölgelere ve alındaki kırışıklara uygulanır.
-Dolgu:
Yüzün çökmüş kısımlarına aydınlık getirmek için kullanılan dolgu işlemi, cildin nem kapasitesini arttırarak daha genç görünmesini sağlar. Dolgu enjeksiyonun içerisinde bulunan madde ise hyalüranik asittir. Bu asit kırışıklıkları gidererek yeni bir görünüm sağlamaktadır. Daha çok elmacık kemiklerine, gözaltlarına, çene ve dudaklarda tercih edilmektedir.
- Yüz mezoterapisi (mezolifting)
- Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme
Yaşlandıkça bölgesel olarak hücre kaybı oluşmaya başlamaktadır. Bu işlemin amacı ise eksileni yerine koymak ve dokuyu onarmaktır. Kulak arkasından elde edilen kök hücre, ekstra bir başka madde ile işlem görmeden direk olarak üretilebilmektedir. Sorunlu bölgelere enjekte edilerek daha yeni bir görüntü elde edilebilmektedir. Kök hücrenin uygulandığı bölgelerde ifade kaybı yaşanmaz, jest ve mimikler ise etkilenmez.
Bunun dışında cilt gençleştirme alanında kullanılan birçok kozmetik krem ve daha nice tedavi yöntemi de vardır.